Elektronikmontering. Tillverkning och produktion av ytmonterad elektronik och kretskort.  Inge Eklund Elektronik AB. Vi finns i Sundsvallregionen som är centralpunkt för Sundsvall, Timrå, Sörberge, Bergeforsen, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik, Östersund, Hudiksvall, Söderhamn, Gävle.

Sidorna uppdaterades och justerades 2014-01-16   -   All rights reserved ytmontera.com, Sundsvall, Sweden

Ytmontering hos     ytmontera.com    - 060-578955   E-mail:   info @ ytmontera.com


 Någon elektronik i pipe-line? Som underleverantör, legotillverkare, kontraktstillverkare lämnar vi gärna priser för ytmontering av kretskort och SMD. Vi utför din produktion / legotillverkning.

 Till startsidan om ytmontering och ytmonterade komponenter på kretskort. Inge Eklund Elektronik. Vi finns i Sundsvallregionen.

 Produktion och automatisk montering av ytmonderade komponenter i små och mindre serier. Så här producerar vi med SMD. Legotillverkning och kontraktstillverkning.

 Vår specialitet är ytmontering i små, mindre och medelstora serier om 5 till 500 st per leverans. Legotillverkning och kontraktstillverkning inom ytmontering.

 Vi anser oss hålla en mycket hög kvalitet inom ytmontering. Läs mer om hur vi når den.

 Hos oss är du välkommen som kund att ytmontera i små och mindre serier. Vi behandlar dig personligt.

 Prissättning / priser för ytmontering. Legoproduktion i små, mindre och medelstora serier till förmånliga priser. Legotillverkning / kontraktstillverkning av kortmontering.

 Om ytmontering, ytmonterade kort, SMD, SMT, kretskort, elektronikmontering och hur vi sätter samman elektronikkomponenter till moduler. Detta beskriver vårt sätt att arbeta. Vi gör även hålmontering där så behövs.

 Kontakta oss gärna om ytterligare info om att ytmontera, ytmontering, legotillverkning, produktion, CAD, kontraktstillverkning osv. Vi finns i Sundsvallsområdet närmare bestämt Timrå. Vi legotillverkar gärna dina ytmonterade kort.
Kretskort och produktion ordbok för förkortningar inom elektronik, komponenter och produktion av kretskort.

 Vi erbjuder utvecklingshjälp och konsultation vid såväl utvecklingan av elektronik, ingående programvaror eller verktug runt detta samt hjälp vid produktionsanpassning i såväl små som stora serier.

Mönsterkort - PCB


 Mönsterkortet är bäraren till det färdiga kretskortet. Kvaliteten på mönsterkortet är viktigt annars blir inte resultat på kretskort eller färdig produkt inte bra. Vi tar gärna fram mönsterkort för prototyper eller mindre serier. Vi kan dessutom montera dem på ett kvalitativt bra sätt till ett rimligt pris. Vi gör lika gärna enlager och tvålager som flerlagers.

Mönsterkort: tvålagerskort, fyrlager eller flerlagerskort (multilayer) . Bäste ekonomiska leveranstid eller snabbleverans.

Mönsterkort och kretskort till förmånliga priser och hög kvalitet. Mönsterkort för prototypkort eller serier, HASL, ENIG, ALU.

Mönsterkort med förmånligt pris i förhållande till leveranstid.

 

Vi tar fram bra tillverkning av mönsterkorten. Tack vare att vi, som elektronikmontör, köper mycket mönsterkort har vi goda samarbetsparters med förmånliga villkor. Det gäller prototypkort som serier.

 

Fråga oss om pris för olika typer av kort.

Klicka här

Pris på mönsterkort?

 
Har du tid på dig, och tänker ekonomiskt, tar vi fram mönsterkort på ca 15 dagar. Har du mer bråttom löser vi det snabbare men priserna blir lite högre. Vi ger dig ett pris på mönsterkorten eller några priser att välja mellan. Vi kan givetvis även leverera ditt färdigmonterade kretskort komplett om du inte vill beställa enbart mönsterkort.
 
Skicka oss bara ett mail med mått, önskade PCB-data (mönsterkortsdata) samt dina behov (t.ex 5 st inom 12 dagar) så får du snabbt svar. Alternativt "klicka till höger" eller ring oss.
 
(Alla tider avser arbetsdagar)

för förfrågan om pris på mönsterkort (prototyper eller serie)

Chicken Elektronik: En teknik Plockade från avfall

Lance Frazer

Upphovsrätt och licens informationen 

De 8 miljarder plus slaktkycklingar produceras varje år av den amerikanska kycklingindustrin ledighet bakom omkring 3 miljarder pounds av avfall fjädrar. Traditionella bortskaffande strategier är mindre än perfekt. Fjädrar kan bearbetas till en låggradig djurfoder, men detta kräver vatten och energi. De kan också brännas eller begravas, vilket innebär lagring, hantering, och för förbränt fjädrar, kontroll av utsläpp och askan. Richard Ull, chef för Affordable Composites från förnybara källor (tunnland) Program vid University of Delaware, tror han har hittat ett sätt att använda dessa fjädrar som dödar två flugor i en smäll, så att säga. Ull lösning är ett samarbete med fjäderfä jätte Tyson Foods att utforska tillverkningen av en annan resurs-nedbrytande nödvändighet-mönsterkortet-med kyckling fjädrar.

Gå till:

En ny typ av mönsterkort

I sin enklaste form, är ett mönsterkort ett tunt ark av plast med en limmad på skikt av kopparfolie.Överskott folien avlägsnas, vanligen genom en kemisk etsningsprocess, och komponenter är fästade till den återstående folien. Dave Jones, biträdande direktör vid avfallshantering av US Environmental Protection Agencys Region 9 kontor, säger att det finns både tillverkning och end-of-life frågor att beakta: "Du har frågan om konsumtion av koppar och petroleumprodukter till att börja med, och när du arbetar med utvinning och användning av jungfruliga resurser, du har potential för otroliga miljöpåverkan, "säger han. "Då måste man tänka på vad som läggs till den petrokemiska produkt för att göra brädan-typiskt något som klor."

När ett mönsterkort når slutet av sitt liv, är det oftast tagit till ett smältverk, säger Jones. Där, metallerna återvinns och plasten brinner. "Jag tror att när vi kan hitta ett sätt att utesluta behovet av att använda nya resurser, vi är bättre på många nivåer", säger han.

När du arbetar med signaler som sänds inom en dator, är hastigheten avgörande, men elektricitet är ett petiga sak, och lätt distraherad. I ett fenomen Ull refererar till som "electron rubbernecking," de negativt laddade elektronerna kan lätt luras ner sidogatorna om ett material som bär alltför stor en attraktiv kostnad är i närheten (en situation kompliceras ytterligare av den minskande storlek och ökad närhet av de komponenter som hamna på mönsterkortet). Ull mål, då, var att hitta något noninteractive att ligga till grund för en ny typ av mönsterkort.

Han också, säger han, ville ha något "ljus, men ändå stark, och med så mycket luft delaktig som möjligt.Fjädrar är extremt lätta, och de är ihåliga, men ändå mycket stark. Det gör dem idealiska. "Feathers är gjorda av proteinet keratin, som i fiberform är både lätt och tuff nog att stå emot mekaniska och termiska påkänningar. Den ihåliga fibern är av mycket låg densitet, vilket ger styrka utan att offra vikt.

Ull arrangerade ett samarbete där Tyson skulle ge avfall fjädrar för experiment. Tyson tvättade fjädrar och strippad fjäderpenna materialet bort, lämnar bakom luftfyllda ned, vilket bolaget pressas till tunna mattor.

Ull belagt keratin fibermattor med två olika kommersiella preparat sojaolja i flera olika proportioner. De resulterande styrelser testades för kvaliteter inklusive styvhet och vätning (fibrerna skall mättas av sojabönor harts för att uppnå den önskade dielektriska konstanten), samt vibrationsdämpning och värmeutvidgning, tillskriver fysisk prestation viktigt i applikationer inklusive elektronisk, bil-, flyg , försvar, och jordbruksutrustning.

Den bästa slutprodukten hittills, med användning av 30% keratin vikt, har en lägre dielektricitetskonstant än konventionella halvledarmaterial isolator såsom kiseldioxid eller polyimider.För jämförelse, Ull säger, medan den dielektriska konstanten för luft är 1,0 och den för kiseldioxid är 3,8 till 4,2, keratinfibrerna har en dielektricitetskonstant på 1,6. Det innebär att elektroner kan röra sig på de tryckta fjäder-baserade mönsterkort med dubbla hastigheten som traditionella mönsterkort.

De nya mönsterkorten hade också tillräcklig styrka och styvhet för att uppfylla industrins krav, och en värmeutvidgningskoefficient som liknar kiseldioxid och polyimider. "Det är viktigt," Ull förklarar, "eftersom en hög värmeutvidgningskoefficient kan skada tryckta kretsar och leder till sprödhet och hållbarhet frågor. Air har en mycket hög termisk utvidgningskoefficient, men en oväntad sidoljus av denna process är att luften bara expanderar ut ur keratin fibrer, vilket ger dig nästan en konvektiv kyleffekt. "Ull presenterade dessa resultat 2 juni 2004 vid den 11: e europeiska konferensen om Kompositmaterial i Rhodos, Grekland.

Gå till:

En sida för sojabönor

Den sojabönor hartser Ull används bygger på oljans naturliga makeup av triglycerider: tre fettsyror förenade vid en glycerol skede. "Genom ganska vanliga raffinering teknik, kan vi få fettsyrafördelningen önskas", säger han. "Då, i en annan enkel, låg temperatur process, behandlar vi de oljor med väteperoxid och myrsyra, och sedan lägga akrylsyra att få de egenskaper vi vill. Fördelen för triglyceriderna är att de har positiva, negativa och neutrala grupper, så att de kan ansluta sig till nästan vad som helst som substrat. "

Helst, säger Ull, skulle du vilja kunna odla de exakta fettsyror som önskas i fältet, utan några ändringar."Det är säkert väl inom funktionerna för modern genteknik," säger han. "I själva verket har vi redan gjort det med en patenterad tryckkänsligt lim vi skapat."

Ull påpekar att alla epoxidgrupperna förberedelser använder farliga mellanprodukter såsom myrsyra."De [positiv] miljökonsekvenser [av denna process] härrör från minskad användning av fossila bränslen och relaterade växthusgaser genom användning av koldioxid genom fotosyntesen tillväxt inom området", säger han. Och återigen, kommer den dielektriska konstanten spelar in: den dielektriska konstanten hos den nuvarande industristandarden fömönsterkort epoxi, en komposit som kallas FR4, kan sträcka sig från 3,9 till 4,8, beroende på tillverkaren.

Ull uppskattar en tillverkare skulle kräva cirka 200 miljoner bushels sojabönor för att göra tillräckligt med epoxi för att hänga med Tyson har 2 billion pounds av kyckling fjädrar. Men det skulle vara en droppe i havet jämfört med sojabönor produktion i USA, uppskattas av US Department of Agriculture (USDA) på nästan 3 miljarder tunnor för 2003.

Ull är noga med att påpeka att biobaserade produkter såsom denna sojaböna harts är inte nödvändigtvis billigare att tillverka. "Biobased är generellt mindre energi-intensiv", säger han. "Det finns undantag som etanol, vilket tar mycket energi att göra. Men i allmänhet använder biobaserad mindre vatten och energi än petroleum-baserade. "

Summan av kardemumman, säger Ull, är att vi börjar få ont om olja. Som vi gör, växer behovet av att ersätta dessa resurser med vegetabiliska alternativ, som är mer miljövänlig på många nivåer, samt förnybar. "Och många av oljorna är lätt biologiskt nedbrytbara i slutet av hållbarhetstiden för produkten, vilket minskar miljöpåverkan i andra änden," tillägger han.

Gå till:

Henny Penny: The Economics Angle

Tanke på skillnaderna mellan keratin-baserade mönsterkort och som traditionellt noterar Jones att det kommer att vara nödvändigt att utföra många jämförande studier för att bestämma den totala förbättringen. "Hur mycket energi krävs för att driva den process som gör att varje typ av kartong?" Frågar han. "Hur många och vilken typ av syror och andra kemikalier används? Hur mycket vatten behövs? Hur mycket föroreningar genereras av varje? Alla dessa frågor måste lösas innan du kan proklamera en process överlägsen alla andra. "

Chavonda Jacobs-Young är ett nationellt program inom National Research Initiative Konkurrenskraftiga Grants Program vid USDA samverka statlig forskning, utbildning och Extension Service. Hon säger Ull forskning faller under hennes avdelningens behörighet i det, och samtidigt hjälpa amerikanska bönder att bli mer konkurrenskraftiga globalt, kan det även ge utrymme för utveckling av ett mervärde produkt som inte bara undviker användningen av icke förnybara resurser, men ger också en konstruktiv, miljövänlig användning för något som hittills varit föga mer än en restprodukt som måste hanteras.

"Byta traditionella material med biobaserade material kan ha en positiv inverkan på flera fronter", säger hon. "Det kan öka vår nationella säkerhet genom att minska vårt beroende av utländsk olja [] resurser, och det kan öka lönsamheten i jordbruket i detta land. Och när du kan konvertera vad är normalt ett avfall till en slutanvändare produkt, som bara kan ha en positiv inverkan på miljön. "

mönsterkort industrin konsult John Fisher säger branschen strävar efter att utvecklas i en "grön" riktning på flera fronter, bland annat röra sig bort från bly lod och utveckla halogenfria laminat. Men det finns en mängd olika faktorer som måste beaktas. "Den första faktorn i en ny utveckling kommer att vara kostnadseffektiva, eftersom med ökningen i offshore konkurrens, har detta blivit en alltmer kostnadseffektiv konkurrenskraftig industri", säger han. "De andra faktorerna är de gröna aspekterna samt de elektriska och mekaniska egenskaper. Om någon kommer upp med något som påverkar något av dessa kriterier, det går att hitta en klar marknad i vissa segment. "

Till exempel, förklarar han, low-end marknaden innefattar tv, tvättmaskiner, och liknande produkter-är mest intresserade av kostnaden. "Dessa användare arbetar för att ta pennies ur deras kostnader, så ekonomi är en stor förare," säger han. Den high-end marknaden, å andra sidan, är mer intresserad av elektriska och mekaniska egenskaper. Samtidigt miljöaspekter är ett paraply av oro för hela branschen.

Gå till:

Kommer Chicken Elektronik Fly?

Vad Ull säger behövs härnäst är en elektroniktillverkare som är villig att se om tekniken kommer att flyga, något som skulle kunna vara på nära horisonten. "Saker är i det skede just nu där jag inte kan identifiera tillverkaren, utöver att säga att det är en av världens största," Ull säger. "Just nu har vi ett förslag anhängiga USDA att sponsra ytterligare forskning i samarbete med denna tillverkare. Vi förväntar oss att höra från USDA i cirka två månader, och under tiden, är detta chip tillverkare kör några av sina egna processer tester, för att kontrollera om hållbarhet under hög temperatur bearbetning, bestämma dielektricitetskonstant och förlust faktorer, och [Titta in] andra frågor som rör tillverkningsprocesser. "

Det finns också fortfarande några kritiska frågor som måste behandlas, bland annat utformning och formulering av sojabönor harts, för att se till att den har rätt egenskaper dielektrisk förlust på de frekvenser som används av datorer. Och Ull ytterligare modifiera och förfina de material och processer som används för att göra mönsterkort, för optimerade elektroniska resurser.

"Elektroniskt material inte kommer att försvinna," Ull säger. "Fossila bränslen kommer att försvinna, och eftersom detta är en så energikrävande verksamhet, faller det på oss att kunna göra mer med mindre energi. Vi har inget annat val än att minimera avfall och maximera energieffektiviteten i varje process, och detta är ett steg i det området. "

Den tunga numret av fjädrar. Fler än 8 miljarder slaktkycklingar produceras i USA varje år, vilket ger omkring 3 miljarder pounds av fjädrar avfall kyckling.

Den låg ner på fjädrar. Ett mikroskop av fjädrar (ovan) visar ihåliga keratinfibrerna, ett ljus, segt material. Dessa fibrer kombineras med en sojabaserad epoxi för att göra tryckta mönsterkort (höger) som inte bara äåtervinningsbara utan också snabbare än ...

Mönsterkort

svenskalänkar.com">

En sida om mönsterkortets struktur.

Mer om mönsterkort.