Elektronikmontering. Tillverkning och produktion av ytmonterad elektronik och kretskort.  Inge Eklund Elektronik AB. Vi finns i Sundsvallregionen som är centralpunkt för Sundsvall, Timrå, Sörberge, Bergeforsen, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik, Östersund, Hudiksvall, Söderhamn, Gävle.

Sidorna uppdaterades och justerades 2014-01-16   -   All rights reserved ytmontera.com, Sundsvall, Sweden

Ytmontering hos     ytmontera.com    - 060-578955   E-mail:   info @ ytmontera.com


 Någon elektronik i pipe-line? Som underleverantör, legotillverkare, kontraktstillverkare lämnar vi gärna priser för ytmontering av kretskort och SMD. Vi utför din produktion / legotillverkning.

 Till startsidan om ytmontering och ytmonterade komponenter på kretskort. Inge Eklund Elektronik. Vi finns i Sundsvallregionen.

 Produktion och automatisk montering av ytmonderade komponenter i små och mindre serier. Så här producerar vi med SMD. Legotillverkning och kontraktstillverkning.

 Vår specialitet är ytmontering i små, mindre och medelstora serier om 5 till 500 st per leverans. Legotillverkning och kontraktstillverkning inom ytmontering.

 Vi anser oss hålla en mycket hög kvalitet inom ytmontering. Läs mer om hur vi når den.

 Hos oss är du välkommen som kund att ytmontera i små och mindre serier. Vi behandlar dig personligt.

 Prissättning / priser för ytmontering. Legoproduktion i små, mindre och medelstora serier till förmånliga priser. Legotillverkning / kontraktstillverkning av kortmontering.

 Om ytmontering, ytmonterade kort, SMD, SMT, kretskort, elektronikmontering och hur vi sätter samman elektronikkomponenter till moduler. Detta beskriver vårt sätt att arbeta. Vi gör även hålmontering där så behövs.

 Kontakta oss gärna om ytterligare info om att ytmontera, ytmontering, legotillverkning, produktion, CAD, kontraktstillverkning osv. Vi finns i Sundsvallsområdet närmare bestämt Timrå. Vi legotillverkar gärna dina ytmonterade kort.
Kretskort och produktion ordbok för förkortningar inom elektronik, komponenter och produktion av kretskort.

 Vi erbjuder utvecklingshjälp och konsultation vid såväl utvecklingan av elektronik, ingående programvaror eller verktug runt detta samt hjälp vid produktionsanpassning i såväl små som stora serier.

Kretskort i korthet

Kretskort är benämningen på den, oftast glasfiberplatta, som har kopparledare i ett eller flera skikt och med påmonterade komponenter. Själva plattan (utan komponenter) kallas mönsterkort.

 

Själva mönsterkortet kan variera i tjocklek och så även kopparledarna. Det har att göra med ström och isolation. Även intern påverkan av ledarna (induktans, kapacitans och resistans) kan såväl vara användbart på mönsterkortet (tex antenner) som att det utgör ett problem att tänka på.

 

På mönsterkortet monteras komponenter. Det kan natingen vara ytmonterade sådana, hålmonterade eller en blandning av dem.

 

Ytmonterade komponenter finns i olika storlekar och benämnes t.ex. 1206, 0805, 0603, 0402, SOIC8, MELF osv. Det har med storlek, antal ben och kapsel att göra. Detta finns mycket information om på nätet.

 

På mönsterkortets paddar (den ledningsdragning som är förberedd för lödning) läggs en lödpasta. Den kan antingen "tryckas dit" med en stencilplåt eller dispenseras med en nål. Givetvis går det även att handlöda komponenterna men det kan vara väldigt pillrigt. Efter det att komponenterna "lagts" på lodpastan passerar kortet en ugn med noga reglerad värme. Det ger lödningar av mycket hög kvalitet.

 

Hålmonterade komponenter kan antingen handlödas på kortet (vid små serier) eller monteras för att sedan låta kortet komma till ett lödpad (tex våglödning vid lite större serier).

 

Priser och kvalitet gör att ytmontering idag är den dominerande monteringsmetoden vid de flesta former av elektronik.

 

En vanlig tjocklek på ett mönsterkort är 1,6 mm men det finns tunna kort (flexibla böjbara kort) till tjocka med stort isolationsavstånd och tjocka kopparskikt.

 

Vad är ytmontering, mönsterkort och kretskort? Vad är hålmontering?.

Bra att veta om mönsterkort, kretskort, ytmontering och elektronikmontering i enkla termer.

Mer om mönsterkort